Gratis loopbaanadvies voor iedereen: NL Leert Door

Gratis ontwikkeladvies – NL Leert Door

In 2019 heeft minister Koolmees van Sociale Zaken en Werkgelegenheid iedere werkende 45-plusser de mogelijkheid gegeven voor gratis ontwikkeladvies. Dat subsidieplafond is bereikt. Maar er was een nieuwe mogelijkheid afgelopen augustus.  Een nieuwe regeling waar 20.000 mensen gebruik van konden maken. In een maand tijd bleek het subsidieplafond al bereikt te zijn.

Gezien de situatie op de arbeidsmarkt en blijkbaar de enorme behoefte aan ontwikkeladvies is er een nieuwe mogelijkheid gekomen om deel te nemen. Deze ronde is in december 2020 gestart. Ook dit keer ging het heel snel en is het subsidieplafond direct bereikt.

Iedereen tussen de 18 jaar en de pensioengerechtigde leeftijd kan hiervan gebruik maken (voor werkenden, niet-werkenden, ZZP-ers en flexwerkers). Je hebt geen toestemming nodig van je werkgever en je hoeft zelf niets voor de subisidieaanvraag te doen.

Maak gebruik van het gratis ontwikkeladvies (4 uur loopbaancoaching, inclusief een arbeidsmarktscan). Bij Heldens Loopbaanadvies betekent dit een (telefonische) intake en 3 loopbaangesprekken. Wij zijn geregistreerd en gekwalificeerd om deze trajecten uit te voeren. Wij verzorgen dan ook de aanvraag en de administratie die bij deze regeling hoort.

Hieronder de link met de meest actuele informatie:

https://www.rijksoverheid.nl/onderwerpen/coronavirus-financiele-regelingen/overzicht-financiele-regelingen/now/now-nl-leert-door

Momenteel is er geen subsidie beschikbaar. Zodra hier ontwikkelingen in zijn zal dat hier gedeeld worden.