Studie- Beroepskeuze voor Jongeren

Veel jongeren weten niet goed welke studie ze moeten kiezen na de middelbare school, of na hun MBO-opleiding. Dit heeft meestal te maken met onduidelijkheid over welke beroepen écht bij hen passen. ‘Wat vind ik leuk, waar ben ik goed in en welke opleiding past daar het beste bij?’ Het zijn vragen waar jongeren én hun ouders mee worstelen.

Studie- en beroepskeuzeonderzoek

Bij het studie- en beroepskeuzeonderzoek wordt een aantal testen afgenomen. We onderzoeken wat je écht leuk vindt om te doen, waar je goed in bent, wie je bent als persoon en waar je drijfveren liggen om bepaalde dingen te doen. Vervolgens maken we hiermee de vertaalslag naar beroepen en daarna naar de opleiding/studie die daar bij hoort. Aan de hand van een keuzeplan ga je een aantal opties nader onderzoeken. Uiteindelijk komen we tot een keuzeprofiel op basis waarvan jij de definitieve keuze kunt maken.

Werkwijze:

  • gratis kennismakingsgesprek
  • 3 afspraken met een loopbaanadviseur
  • gebruik online loopbaanscans en loopbaanplatform van Trjct online
  • € 350,- excl. btw

Lijkt je dit wat, meer weten? Neem contact op om een gratis kennismakingsgesprek te plannen.

In verband met de Corona-crisis hanteert Heldens Loopbaanadvies de richtlijnen van het RIVM. Maar de coaching kan gewoon doorgaan! Via online testinstrumenten en e-coaching via Skype, telefoon en mail. We vertellen je er graag meer over.